بلاگ شخصي بلاگ شخصي .

بلاگ شخصي

بازيافت زباله چيست و چه فوايدي دارد؟

بازيافت فرايندي است كه در آن زباله‌ها و مواد زائد جمع‌آوري شده و پس از پردازش به محصولات جديد تبديل مي‌شوند. اين عمل به حفظ منابع مصرفي انسان، به ويژه منابع انرژي، كمك كرده و از آلودگي و تخريب محيط زيست جلوگيري مي‌كند.

بازيافت زباله‌ها چيست و چه فوايدي دارد؟

با بازيافت مواد زائد مي‌توان از مصرف بي‌رويه منابع حياتي انسان جلوگيري كرد. در ادامه اين مقاله، با مراحل بازيافت و مزايا و فوايد آن آشنا مي‌شويد، پس همراه ما باشيد تا اطلاعات بيشتري به دست آوريد.

بازيافت چيست؟

در بازيافت، موادي مانند پلاستيك، كاغذ، كارتن، قوطي‌هاي كنسرو و غيره، پس از مصرف دوباره مورد استفاده قرار گرفته و به محصولات جديد تبديل مي‌شوند. اين فرايند باعث جلوگيري از هدررفت منابع خام، انرژي و سرمايه‌هاي ملي مي‌شود.

بازيافت معمولاً شامل سه مرحله است كه اين مراحل با علامت مثلثي‌شكل روي مواد بازيافتي نشان داده مي‌شوند. اين مراحل عبارتند از:

  • جمع‌آوري و پردازش
  • توليد
  • خريد محصولات جديد ساخته شده از مواد بازيافتي

جمع‌آوري و پردازش

اين مرحله از بازيافت مواد زائد، شامل چهار روش اصلي است: تفكيك زباله در مبدأ، مراكز تحويل مواد بازيافتي، مراكز خريد و دريافت زباله‌هاي بازيافتي و طرح‌هاي تشويقي براي بازگشت. مواد بازيافتي پس از دريافت و جمع‌آوري، به مواد اوليه قابل استفاده تبديل مي‌شوند كه بسته به عرضه و تقاضاي صنايع مختلف مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

توليد

از مواد بازيافتي براي توليد محصولات مختلفي همچون ظروف پلاستيكي، شيشه‌اي و آلومينيومي، استفاده از پلاستيك در توليد فرش، مبلمان شهري، روزنامه و غيره استفاده مي‌شود.

روش‌هاي اصلي بازيافت

به طور كلي بازيافت به سه روش اصلي تقسيم مي‌شود: روش اوليه، روش ثانويه و روش سوم.

  • روش اول: در اين روش، يك ماده به محصول مشابه خود تبديل مي‌شود. مثلاً يك قوطي آب‌ميوه به قوطي نوشيدني ديگري تبديل مي‌شود يا كاغذ به كاغذ جديد تبديل مي‌شود. اين روش با نام بازيافت "حلقه بسته" شناخته مي‌شود.

  • روش دوم: در اين روش، ماده بازيافتي بدون استفاده از مواد شيميايي به اجزاي اوليه خود تجزيه مي‌شود و اين اجزا براي توليد محصولات مشابه به كار مي‌روند. به عنوان مثال، بازيافت لاستيك و استفاده از آن در صنايع مختلف از جمله مواردي است كه در اين روش قرار دارد.

  • روش سوم: در اين روش، مواد بازيافتي با يك فرايند شيميايي پيچيده به محصولاتي تبديل مي‌شوند كه با ماده اوليه تفاوت بسياري دارند. مثلاً پلاستيك به سوخت تبديل مي‌شود.

چه موادي قابليت بازيافت دارند؟

شش دسته اصلي از زباله‌هاي خانگي وجود دارند كه قابل بازيافت هستند: شيشه، فلزات، مواد آلي و روغن موتور، پلاستيك و دستگاه‌هاي الكتريكي و الكترونيكي.

فوايد و مزاياي بازيافت

بازيافت فوايد و مزاياي متعددي دارد كه عبارتند از:

  • ايجاد فرصت‌هاي شغلي: شهرداري‌ها مي‌توانند با ايجاد مراكز تحويل مواد بازيافتي و توليد مواد اوليه، براي افراد زيادي اشتغال‌زايي كنند.

  • جلوگيري از هدررفت انرژي و منابع طبيعي: استفاده از مواد اوليه به دست آمده از فرايند بازيافت، مي‌تواند مصرف منابع طبيعي مانند آب، چوب و مواد معدني را به حداقل برساند.

  • كاهش حجم زباله‌ها: شهرداري‌ها مي‌توانند با تشويق مردم به تفكيك زباله‌ها از ابتدا، ميزان زباله‌هاي غير قابل بازيافت را كاهش داده و در نتيجه، آسيب به محيط زيست را به حداقل برسانند.

  • كاهش گرمايش جهاني: يكي ديگر از فوايد بازيافت، كاهش گرمايش جهاني است كه تاثير قابل توجهي در حفظ محيط زيست دارد.

منبع مقاله


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ آبان ۱۴۰۳ساعت: ۱۰:۲۹:۰۶ توسط:سونيا موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :