بلاگ شخصي بلاگ شخصي .

بلاگ شخصي

تفكيك زباله از مبدا يعني چه و چه مزايايي دارد؟

تمامي انسان‌ها به طور روزانه حدود يك كيلوگرم زباله توليد مي‌كنند! تغييرات اقليمي كه امروز شاهد آن هستيم، نشان‌دهنده اين است كه ديگر براي انسان‌ها هيچ فرصتي براي اشتباه وجود ندارد و بايد هرچه سريع‌تر اقدام كنيم تا كره زمين را نجات دهيم. تفكيك زباله‌ها از مبدا، يك گام پيشگامانه است كه تأثير زيادي در كاهش حجم زباله‌هاي توليد شده به صورت روزانه دارد.

هر فردي كه احساس مسئوليت مي‌كند، بايد به طور روزانه براي حفظ سلامت موجودات زنده و محيط زيست، اين اقدام را انجام دهد. براي اين كار، لازم است كه اطلاعات بيشتري در مورد نحوه تفكيك زباله از مبدا كسب كنيد. در ادامه، قصد داريم شما را با مفهوم تفكيك زباله از مبدا آشنا كنيم. پس با ما همراه باشيد.

منظور از تفكيك زباله از مبدا چيست؟

تفكيك زباله از مبدا به فرآيند شناسايي انواع مختلف زباله‌ها در محل توليد آن‌ها و جداسازي هر يك بر اساس جنس و نوع آن گفته مي‌شود. به طور ساده، در اين طرح زباله‌ها در خانه يا هر محل ديگري از هم تفكيك مي‌شوند. براي مثال، زباله‌هاي قابل بازيافت مانند كاغذ، پلاستيك، انواع فلزات مانند آلومينيوم و آهن بايد از زباله‌هاي غير قابل بازيافت مانند مواد غذايي تفكيك شوند. همچنين زباله‌هاي ديگر نيز بايد در سطل‌هاي مخصوص مانند سطل‌هاي گالوانيزه نگهداري شوند.

هرچه جداسازي زباله‌ها با دقت بيشتري انجام شود، حجم كمتري از زباله‌ها به محل دفن زباله‌ها وارد مي‌شود و زباله‌هاي بيشتري به كارخانه‌ها براي بازيافت منتقل مي‌شود. اين كار ساده مي‌تواند تأثير زيادي در حفاظت از محيط زيست داشته باشد. خوشبختانه در حال حاضر، افراد دغدغه‌مند زيادي براي حفاظت از محيط زيست در تلاش هستند تا سطح آگاهي مردم را نسبت به تغييرات زيست‌محيطي بالا ببرند. رعايت اين اصول ساده مي‌تواند گامي بزرگ در حفظ محيط زيست باشد.

تفكيك زباله خانگي از مبدا

تفكيك زباله خانگي از مبدا در واقع همان فرآيند شناسايي و جداسازي زباله‌هاي قابل بازيافت و غير قابل بازيافت است كه معمولاً با هدف كاهش زباله‌ها و استفاده مجدد از آن‌ها انجام مي‌شود. زباله‌هاي خانگي به طور كلي به سه دسته اصلي تقسيم مي‌شوند: زباله‌هاي خشك، زباله‌هاي تر، و زباله‌هاي خطرناك. براي تفكيك زباله‌هاي خانگي به بهترين شكل، بايد با روش‌هاي درست تفكيك آن‌ها آشنا شويد. پيشنهاد مي‌شود براي هر نوع زباله يك سطل مخصوص در نظر بگيريد تا بتوانيد از همان ابتدا تفكيك صحيح انجام دهيد.

مزاياي تفكيك زباله از مبدا

اجراي طرح تفكيك زباله از مبدا نه تنها براي حفاظت از محيط زيست مفيد است، بلكه مزاياي اقتصادي و اجتماعي زيادي نيز دارد. تفكيك زباله مي‌تواند هزينه‌هاي زيادي براي شهرداري‌ها به همراه داشته باشد، به ويژه در زمينه برنامه‌ريزي، خدمات، نيروي كار و هزينه‌هاي مربوط به بازيافت. اما اگر مزاياي اين طرح به درستي درك شود، شهرداري‌ها مي‌توانند بودجه لازم را براي اجراي آن فراهم كنند.

در اينجا به بررسي چهار مزيت اصلي اين طرح مي‌پردازيم:

1. افزايش سلامت موجودات زنده

دفن نادرست زباله‌ها، به ويژه داروهاي مصرفي و زباله‌هاي سمي، مي‌تواند منجر به آلودگي منابع آب، خاك و هوا شود. به عنوان مثال، شيرابه‌هاي زباله‌ها ممكن است به آب‌هاي زيرزميني يا رودخانه‌ها وارد شوند و تهديدي جدي براي سلامت موجودات زنده ايجاد كنند. همچنين، وجود داروهاي آنتي‌بيوتيك در زباله‌ها مي‌تواند موجب مقاوم شدن ميكروب‌ها و باكتري‌ها به درمان‌هاي آنتي‌بيوتيكي شود. از اين رو تفكيك به موقع و صحيح زباله‌ها مي‌تواند به حفاظت از سلامت موجودات زنده كمك كند.

2. حفاظت از محيط زيست

آيا تاكنون به اين فكر كرده‌ايد كه بشر روزانه چه مقدار زباله توليد مي‌كند و تا چه زماني كره زمين توانايي دارد اين زباله‌ها را در خود دفن كند؟ دفن زباله‌ها هم‌اكنون نيز اثرات منفي بر محيط زيست دارد، از جمله گسترش ريزپلاستيك‌ها در درياها و زيستگاه‌هاي موجودات زنده. با تفكيك زباله‌ها، مي‌توان حجم زباله‌ها را به طور قابل توجهي كاهش داد و از اين طريق به حفظ محيط زيست كمك كرد.

3. صرفه‌جويي در استفاده از منابع طبيعي

زباله‌ها به مواد اوليه‌اي نياز دارند كه از طبيعت استخراج مي‌شوند. كاهش توليد زباله و بازيافت آن‌ها به معني كاهش استخراج منابع طبيعي و حفاظت از طبيعت است. به عنوان مثال، هر فرد به طور متوسط حدود 35 كيلوگرم زباله پلاستيكي در سال توليد مي‌كند. اگر اين پلاستيك‌ها بازيافت شوند، يك شهر با جمعيت 100 هزار نفر مي‌تواند در مصرف 12 هزار تن نفت و زغال سنگ صرفه‌جويي كند.

4. كاهش هزينه‌ها در درازمدت

اگرچه در ابتدا اجراي طرح تفكيك زباله‌ها ممكن است هزينه‌هايي براي شهرداري‌ها به همراه داشته باشد، اما اين طرح در بلندمدت مي‌تواند هزينه‌ها را كاهش دهد. به عنوان مثال، توليد يك تن كاغذ به 15 درخت، 440 ليتر آب و 7600 كيلووات ساعت برق نياز دارد. در مقابل، توليد يك تن كاغذ بازيافتي تنها به 1800 ليتر آب و 2700 كيلووات ساعت برق نياز دارد. همچنين، مبلمان شهري ساخته‌شده از مواد بازيافتي، هزينه‌هاي شهرداري را به طور چشمگيري كاهش مي‌دهند.

سخن پاياني

تفكيك زباله‌ها از مبدا، كوچك‌ترين و در عين حال تأثيرگذارترين اقدامي است كه شهروندان مسئوليت‌پذير مي‌توانند براي حفظ محيط زيست انجام دهند. مزيت اصلي اين كار اين است كه از همان ابتدا زباله‌ها به درستي جدا مي‌شوند و نيازي به فرآيندهاي پرهزينه و اضافي نخواهد بود. از شما دعوت مي‌كنيم كه از امروز تفكيك زباله‌ها را جدي بگيريد و اين مطلب را با ديگران به اشتراك بگذاريد تا گامي بزرگ در جهت حفاظت از كره زمين برداريم.

آفتاب آنلاين


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲ دى ۱۴۰۳ساعت: ۰۱:۰۵:۱۸ توسط:سونيا موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :